Parapantismul este o ramura noua a sporturilor aeriene, care ofera cea mai usoara si probabil cea mai atractiva metoda pentru oricine de a realiza stravechiul vis al zborului cu mijloace proprii.

Regulile de baza sunt usor de invatat. Echipamentul este simplu, usor si relativ ieftin in comparatie cu orice alt mijloc de zbor. Cerand mai multe eforturi fizice decat, de exemplu, zborul cu avionul, parapantismul este in acelasi timp mai putin solicitant decat multe alte sporturi, de exemplu decat zborul cu deltaplanul. De fapt, decolarea cu propriile forte de pe varful unui deal sau al unui munte, dar aceasta nu are nici o legatura cu capacitatea lor de a se mentine in aer. In acelasi timp, parapantismul se deosebeste de parasutismul clasic - in care prima etapa este o cadere libera dintr-un avion - cu toate ca parapanta se aseamana (in aparenta, dar nu ca performante sau constructie) cu parasutele de mare performanta din care de fapt provine. In cele din urma parapantismul se deosebeste si de saltul cu parasuta de pe obiecte aflate la sol (poduri inalte, cladiri).

Parapantistul se lanseaza coborand panta unui deal in viteza, in contra-curentul pantei, pana cand voalura se umfla deasupra capului sau, si il ridica de pe suprafata pamantului.

 

Calendar ture